قابلیت داخلی ویندوز؛بازیابی فایل های حدف شده در ویندوز

مستر کامپیوتر
19 دسامبر, 2021
بدون دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه
Recovery Banner

گاهی اوقات ممکن است اسناد ضروری یا فایل های شخصی مه مثل تصویر و ویدئوها به صورت تصادفی توسط کاربر حدف شود.خوشبختانه روش های متعددی برای بازیابی فایل های حدف شده در اختیار دارندگان دستگاه های ویندوزی قرار دارد که به کمک آن ها میتوان دوباره به فایل های پاک شده،دست پیدا کرد.

به طور معمول اگر فایلی را اتفاقی یا به اشتباه پاک کرده باشید (Delete) میتوانید با مراجعه به سطل زیاله (Recycle Bin) در ویندوز آن را بازیابی کنید.اما برخی کاربران به استفاده از کلید ترکیبی Shift + Delete عادت کرده اند که به صورت مستقیم اقدام به حدف دائمی فایل ها میکند و امکان برگرداندن مجدد آن ها از سطل زباله را از بین میبرد.

آیا امیدی به بازیابی اطلاعات حذف شده است؟

اگر اشتباها فایل های حساسی را از حافظه ی دستگاه خود پاک کردید،جای نگرانی نیست و میتوانید با استفاده از روش های متعددی فرایند صورت گرفته را معکوس کنید.در ابتدا توصیه می شود تا سطل زباله خود را برای حضور های فایل های مد نظر چک کنید.بهتر است  با راست کلیک در محیط آن و باز کردن منو Sort By گزینه ی Date را بزنید تا جدید ترین موارد حذف شده را برحسب تاریخ برای شما لیست کند.

HDD Recovery

روش های بازیابی فایل های حذف شده در ویندوز

روش های دیگری به کمک قابلیت های داخلی ویندوز وجودکه میتوان به کمک آنها اقدام به بازگردنی فایل های حذف شده کرد.البته اگر هیچ کدام از این قابلیت ها مفید واقع نشوند،میتوان به سراغ نرم افزار های اختصاصی ریکاوری رفت.که در پست های بعدی به بررسی دقیق این نرم افزار ها میپردازیم.

استفاده از نقطه بازیابی(Restore Point)

یکی از ویژگی های پرکاربرد و بسیار مفید داخلی ویندوز،ایجاد نقاط بازیابی خودکار است که به کمک آن ها میتوان تغییرات اخیر صورت گرفته را در سیستم عامل را بی تاثیر کرد.در نتیجه اگر یک یا چندین فایل مختلف را از دست دادید،میتوانید با استفاده از نسخه ی پشتیبان تهیه شده،به نقطه ی بازیابی قبل بازگردید.

برای شروع میتوانید به مسیر فولدر یا درایوی بروید که فایل های حذف شده در آن قرار داشته است،مراجعه کنید و سپس با راست کلیک در محیط آن،گزینه ی Properties را از منوی پدیدار شده انتخاب کنید.در ادامه داخل پنجره باز شده روی تب Pervious Version کلیک کنید.

Restore Point

اکنون قادر خواهید بود تا نسخه های مختلف در دسترس از فایل های موجود را در مسیر انتخاب شده را مشاهده کنید.با کیلیک بر روی کلید Restore و انتخاب گزینه ی Restore To میتوانید دوباره فایل های خود را در دسترس داشته باشید.گزینه اول،فایل ها را در همان مکان قبلی ذخیره میکند،اما گزینه ی دوم آن ها را در مسیر جدید قرار خواهد داد.

بازیابی با استفاده از Comamand Prompt

روش دیگر برای بازیابی فایل های حدف شده به صورت دائمی،استفاده از Command Prompt در ویندوز است.این روش کمی پیچیده تر از دستور قبلی است،اما نرخ موفقیت بسیاری بیشتری دارد.برای شروع،منوی استارت را باز کرده و عبارت CMD را تایپ میکنیم.

Command Prompt

پس از مشاهده عنوان برنامه روی آن راست کلیک کرده و سپس گزینه ی Run As Administrator را انتخاب نمایید.اکنون دستور زیر را تایپ کنید و کلید Enter را بزنید.به جای عبارت «Drive Letter»نام درایور مقصد را وارد کنید :

(attrib -h -r -s /s /d drive letter:\*.*)

استفاده از قابلیت File History

یکی دیگر از ابزار های داخلی ویندوز که امکان بازگردانی فایل های شما را فراهم میکند،File History نام دارد که میتواند نسخه های قبلی یک فولدر را بازگردانی نماید.اول به سراغ منوی استارت ویندوز می رویم،سپس دستور Restore Files را در نوار جستوجو مینویسیم و کلید Enter را میزنیم.

File History

پس از باز شدن روی پنجره برنامه کلید File History کلیک کنید و به دنبال پوشه های حاوی فایل های حذف شده بگردید.در ادامه می توانید به تاریخچه ای از نسخه های مختلف فولدر های مورد نظر دسترسی داشته باشید.با کلیک روی گزینه ی Restore قادر خواهید بود تا نسخه ی قدیمی تر را در محل فولدر بازیابی کنید.

یافتن فایل ها در سطل زباله

هموطوری که در قسمت های قبلی اشاره کردیم،Delete کردن فایل ها موجب انتقال آن ها به سطل زباله می شود.با این حال اگر فایل های درون سطل زباله پاک هم شده باشد میتوان اقدام به بازیابی فایل های حذف شده کرد که در قسمت های بعدی به آن ها اشاره میکنیم.

Recycle Bin

اگر سطل زباله خالی نشده باشد،میتوانید با کلیک راست کردن روی فایل مورد نظر و انتخاب گزینه ی Restore ،فایل انتخاب شده را به همان محل قبلی،بازگردانید.اگر میخواهید فایل را به محل جدیدی منتقل کنید،میتوانید با انتخاب گزینه ی Cut یا زدن کلیک های ترکیبی Cntrl + X آن را در محل مورد نظر Paste کنید.

 

در پست های بعدی با عنوان « معرفی قابلیت های نرم افزارهای داخلی ویندوز؛بازیابی فایل های حدف شده در ویندوز(بخش دوم) »  به ادامه ی این بحث میپردازیم.

 

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.